Családi házak felmérése

Ingatlanok szemrevételezéses állapotfelmérése vásárlás előtt

Rólam

Jelenek Ferenc vagyok, 32 éves építőmérnök. Tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozom.

Életút

A Pest megyei Dabason nőttem fel, és most Ráckevén élek a családommal. Közel 15 éve tevékenykedem az építőiparban.

16 évesen szabadidőmben már munkát vállaltam dabasi kőműves és ácsmesterek mellett.

Hamar megtetszett az építőipar legnagyobb szépsége: maradandót alkotni. Igen, közhelyesnek tűnik, de nagyon jól esik már felnőtt fejjel a kisfiammal elsétálni 1-1 ház előtt: látod, ebben apukád munkája is benne van.

A gimnázium után egyetemre jelentkeztem, és sikeresen felvettek a gyakorlati szemléletű Ybl Miklós Építéstudományi Karra. (A Kar azóta a Szent István Egyetem alól átkerült az Óbudai Egyetemhez).

Az itt eltöltött 5 év (igen, egy év csúszást én is összeszedtem) alatt rengeteget tanultam. Nagyon széles szeletet láttam meg a mérnöki pályából, amelyből én mind a mélyépítési, mind a magasépítési szakirányokat elvégeztem.

Első munkahelyemen a zalaszántói Sztupa Meditációs épületének és Látogatóházának építését bonyolítottam le, szinte egyedül. Furán hangzik, de mégis jóleső nosztalgiával gondolok vissza a legnehezebb pillanatokra: amikor szakadó esőben együtt szereltük a födém vasalását a srácokkal, vagy amikor a fagyos erdei úton raklaponként hurcoltuk fel a téglát a hegyre.

Innen elkerültem egy nagy (ha nem a legnagyobb) német mélyépítő cég magyar leányvállalatához. Természetesen a szamárlétra alján kezdtem, munkahelyi mérnökként. Ez a legnehezebb pozíció: közvetlenül kell embereket irányítani művezetőként, mégis építésvezetői elvárásokat támasztottak velem szemben. Itt közel 8 évet töltöttem és egészen projektvezetői szintig jutottam.

Ezzel párhuzamosan belekóstoltam a tervezésbe is. 2014-től egyre gyakrabban kerestek meg tervezési feladatokkal. Így elindítottam a tervezői vállalkozásomat is.

Ez pedig hozta magával azokat a megkereséseket, amiről a csaladihazfelmeres.hu weblapom is szól.

Rájöttem, hogy komoly igény van arra, hogy az emberek életük talán legnagyobb anyagi kiadása, a ház- és lakásvásárlás előtt szakértő szemmel is átnézessék a leendő házukat.